Workshops & forløb










Fælles for alle mine workshops og forløb er, at de er designet til at inddrage naturens restorative og sundhedsfremmende egenskaber, og til at blive inspireret af naturen og naturens principper for trivsel og udvikling. 


Ligesom naturen altid er i gang med at tilpasse sig forandring og på den måde opbygge resiliens, vil mine workshops og forløb også tilpasse sig din virksomheds, organisations eller målgruppes behov og potentiale for læring og udvikling.


I naturen bliver vi sat fri fra vores vante tankemønstre og roller, som åbner for nye indsigter og erfaringer. Når vi er sammen med hinanden med nærvær, kan vi lytte åbent og finde nye løsninger. Modsat af hvad man måske ville forvente, så er det at være i naturen et godt afsæt for at forankre ny læring i hverdagen. Vores opmærksomhed bliver skærpet, og læring forankres bedre, når refleksion er koblet med sanseindtryk og kropslig aktivitet i naturen.


Naturrum og naturruter udvælges til at understøtte formål og tematikker, ligesom jeg sammensætter et skræddersyet program med elementer som fortællinger, dialoger og øvelser i naturen, men også stilhed, tid til egenrefleksion og mindfulness i naturen. 

Workshops og forløb finder sted alle årstider og skræddersys, så de understøtter jeres behov og kan - alt efter formålet - skaleres i tid og varighed. Afholdes på dansk eller engelsk.

Sådan

samarbejder vi

1. Indledende samtale

Vi indleder samarbejdet med en drøftelse af jeres behov og konkrete ønsker


2. Tilbud og plan

I modtager et tilbud som er formet efter jeres ønsker og behov og designet til at skabe bæredygtige forandringer


3. Natur, trivsel og udvikling 

Jeg faciliterer en workshop, et forløb eller en uddannelse i et naturområde, som understøtter formål og tema


4. Fælles evaluering 

Vi følger op med en fælles evaluering, hvor vi taler om, hvordan I kan fastholde den ny læring. Ved forløb har vi en løbende dialog

Inspiration

Flere af de organisationer og virksomheder, jeg samarbejder med, har ønsket at styrke arbejdsfællesskabet og samarbejdet i et team, en afdeling eller på tværs af organisationen. Her laver vi øvelser i naturen, som kultiverer nærvær og fællesskab, og vi henter inspiration fra naturen, f.eks. naturens diversitet, feedbackmekanismer og måde at samarbejde og organisere sig på, som gør den tilpasningsdygtig over for forandring.


Ofte har dem, jeg samarbejder med, også et ønske om at styrke den mentale trivsel hos ledere og medarbejdere. Her arbejder vi med naturens sundhedsfremmende egenskaber, laver naturbaserede mindfulness øvelser og lader os inspirere af f.eks. naturens cykliske rytme, der skaber balance. 


Andre samarbejdspartnere har haft behov for at arbejde med udvikling af klassiske temaer inden for organisations- og ledelsesudvikling, f.eks. strategi, formål, værdier og en lærende organisation, og har ønsket at komme væk fra mødelokaler og computerskærme og ud i et "naturrum", som fremmer nærvær, fokuseret opmærksomhed og kreativitet.


Flere foreninger har fået øje på sammenhængen mellem natur og mental sundhed og inviterer mig til at facilitere uddannelsesforløb for medarbejdere eller frivillige, så de selv har kapaciteten til at kunne guide sundhedsfremmende indsatser i naturen for deres målgruppe.


Fortalt med nogle andre ord samarbejder jeg om at fremme den indre bæredygtighed i mennesker og organisationer. Det gør jeg ved at facilitere rum, hvor vi genfinder og fordyber os i forbindelsen til naturen, os selv og hinanden.


Det, vi føler os forbundet med, tager vi vare på. Mit håb er, at vi sammen kan skabe en bæredygtig forandring til gavn for natur og mennesker. Vores tid kalder på det.

Se op i trækronerne, lyt til bladenes brusen, mærk solens varme mod din hud. Åbn alle dine sanser